Nytt konvent inom kultur

Nytt konvent inom kultur

Kultur är ett samlingsnamn för bland annat konst, språk, kläder, litteratur, musik och film. Ett rikt kulturliv är till exempel ett lyckat koncept för en stad som vill locka turister. Det är ett sätt att förmedla känslor och på så sätt få en samhörighet. Många är väldigt intresserade av kultur just för att det är vackert men också för att det finns så mycket att prata om. Teater och arkitektur är med när man nämner ordet kultur och båda orden har en gemensam nämnare. Kultur innebär att man ska vara egen och unik samt få utlopp för sin kreativitet och energi vilket man får via teater och arkitektur.

Kulturlivet är stadens hjärta och puls

För att kunna träffa likasinnade personer som är kulturintresserade behövs det ett ställe att samlas på. En plats där man kan få dela med sig av sina tankar och åsikter. Kulturlivet är stadens hjärta och puls vilket märks tydligt. Varje år genomförs det olika typer av event i form av konstutställningar, teaterframträdanden, konserter och filmuppvisningar. Man behöver inte vara extremt insatt för att förstå att kulturlivet är något som alla tar del av. Det gör vardagen lyxigare och det är ett sätt att visa sin uppskattning till exempelvis en familjemedlem eller vän. Nu har ett nyskapande årligt konvent inom kultur blivit beviljat och kommer öppna i Eskilstuna år 2018.

Satsning på kulturlivet

Att ordna event och liknande kostar givetvis pengar och därför har organisationer inom kultur drivit på regeringen om mer pengar. Man beräknar att det kommer behövas ungefär 1 miljard kronor då det inte bara är en stad som ska få nytt konvent. Förutom begäran av belopp vill man även att det ska vara bättre dialog mellan de regionala politikerna och kulturdepartementet. Det pratas även om att man ska utveckla en digital plattform som är gemensam för kultur. Alla städer behöver konserter och andra evenemang inom musik och kultur för att vara attraktiva hos turister. Satsningen på kulturen gör även att man kan ordna svensexa i stockholm som inkluderar olika roliga aktiviteter inom kultur.