Into the Wild

Into the Wild

Into the Wild är bland annat en film som handlar om en ung man som söker sanningen om livet – sin sanning. Vi får följa den unge mannen i dennes kamp för överlevnad i Alaskas vildmark. Filmen baseras på en roman som i sin tur bygger på ett sant livsöde.

 

Om boken Into the Wild
Boken Into the Wild handlar om en ung man vid namn Chris McCandless. År 1992 tog han sig in i Alaskas vildmark. Boken bygger som sagt på en sann historia. Ett rop på hjälp i form av en SOS-signal och Chris McCandless utmärglade kropp återfanns den 6 september samma år. Han hade dött av svält i augusti, nitton dagar tidigare. Författare till boken är Jon Krakauer. I boken utforskar Krakauer den besatthet som leder en del människor att söka sina yttre gränser genom att lämna civilisationen för att söka upplysning genom ensamhet och kontakt med naturen.

 

Filmatiseringen av boken
Sean Penn, den amerikanska filmskådespelaren och regissören, är känd för sitt politiska engagemang både vid sidan om filmrollerna och inte minst i sin roll som filmregissör. Genom filmatiseringen av Chris McCandless sökande och slutgiltiga öde, får Sean Penn en möjlighet att kritisera den materiella livsstilen. Med Chris McCandless sökande följer också det att Penn kan gestalta ett falskt familjeliv som endast är ett bländverk i yttre betraktares ögon. Skickligt tecknar Sean Penn en inte helt okomplicerad och känslig ung mans psyke. Filmen drar med publiken in i ett vildmarksäventyr som är just både vilt och farligt. Sean Penn har åstadkommit en film som är realistisk – långt från det käcka hollywoodmaskineriet. Att filmatiseringen av Jon Krakauers romanförlaga Into the Wild legat Sean Penn varmt om hjärtat råder det inga som helst tvivel om. Penns starka ställning i filmbranschen, kombinerat med Jon Krakauers bästsäljande roman som baseras på en människas grymma öde ledde till en fantastisk film. Väl värd att se inte bara för berättelsen utan även för de vackra filmscenerna, som tagna av en erfaren naturdokumentär.

 

Utmärkelser för filmen
Med Into the Wild vann Sean Penn följande utmärkelser; Palm Springs International Film Festival. priset för bästa regissör, Rome Film Fest, första pris, São Paulo International Film Festival, priset för Bästa utländska film.